Το σκάνδαλο ρύπων της Porsche παίρνει διαστάσεις

Παράνομη συσκευή απενεργοποίησης στην Porsche Panamera

Οι κατασκευαστές οχημάτων φαίνεται να εναλλάσσονται στα πρωτοσέλιδα σχετικά με το σκάνδαλο των ρύπων. Μετά τη σειρά της Opel πριν από λίγες εβδομάδες, η οποία είχε αντικαταστήσει τη Daimler, τώρα η Porsche επανέρχεται στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, αναμένει απλά τα κακά νέα από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA). Αν διαταχθεί ανάκληση, το σκάνδαλο ρύπων της Porsche θα είναι «τέλειο». Σε αυτή την περίπτωση δε θα υπάρχει πλέον πετρελαιοκίνητο Porsche χωρίς παράνομο σύστημα αναστολής  στην αγορά.

Σκάνδαλο ρύπων της Porsche – Όλα τα μοντέλα επηρεάζονται

Με την ανάκληση της Porsche Panamera θα ήταν πλέον σαφές ότι το σκάνδαλο ρύπων της Porsche επηρεάζει όλα τα μοντέλα του κατασκευαστή, στα οποία είναι εγκατεστημένος κινητήρας diesel. Αφότου τα πρώτα πρωτοσέλιδα σχετικά με την απαγόρευση καταχώρησης  της Porsche Cayenne τον Ιούλιο του 2017 προκάλεσαν αναταραχή, τον Μάιο έλαβε χώρα η ανάκληση 60.000 οχημάτων της Porsche. Το τελευταίο που απομένει είναι η Panamera.

Το σκάνδαλο των ρύπων δεν σταματάει ακόμη και για μοντέλα πολυτελείας. Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Spiegel, οι τελευταίες εκθέσεις για την Panamera δεν είναι σε καμία περίπτωση φήμες. Το άρθρο της Spiegel βασίζεται σε πληροφορίες από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών. Αυτό αναφέρει ότι «σύντομα» μια υποχρεωτική εντολή θα εκδοθεί από την KBA. Εν ολίγοις, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από την επόμενη ανάκληση.

Σκάνδαλο ρύπων της Porsche – Καμία δήλωση από τον κατασκευαστή

Η Porsche αναδιπλώνεται σιωπηλά. Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung η εταιρεία καταφεύγει σε δικαιολογίες. «Η Porsche βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρχές, και συγκεκριμένα την KBA, σε αυτούς τους εν εξελίξει ελέγχους.» Η σιωπή του γίγαντα αυτοκινήτων θα έχει πιθανώς άλλους λόγους. Τρεις από αυτούς είναι οι διευθυντές που διερευνώνται για απάτη. Η Porsche είχε την πλειοψηφία των εγκατεστημένων κινητήρων από την Audi. Οι διασυνδέσεις δεν διαχωρίζονται ακριβώς. Επιπλέον, έγινε λόγος για καρτέλ. Εδώ και αρκετό καιρό διεξάγονται έρευνες από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία καρτέλ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι μπορείτε να αποφύγετε το σκάνδαλο ρύπων της Porsche

Αλλά πώς μπορεί κάποιος να ξεφύγει από αυτό το δίλημμα; Ιδιαίτερα με τα ακριβά μοντέλα της Porsche, η απώλεια αξίας λόγω του σκανδάλου των καυσαερίων έχει τεράστιο αντίκτυπο. Επομένως, μια πιθανή πώληση είναι δυνατή μόνο με μεγάλη απώλεια.

Το δικηγορικό γραφείο μας προσφέρει μια δωρεάν ανάλυση των νομικών σας δυνατοτήτων σχετικά με τα δικαιώματά σας στο σκάνδαλο ρύπων της Porsche. Μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες οι έμπειροι Έλληνες και Γερμανοί δικηγόροι του δικτύου μας θα εξετάσουν την περίπτωσή σας και θα σας προσφέρουν μια ατομική αξιολόγηση βάσει των εγγράφων σας. Θα λάβετε τηλεφωνικώς τα πορίσματα τα οποία όχι  μόνο θα μπορέσετε να διευκρινίσετε με ανοικτές ερωτήσεις, αλλά και θα λάβετε λεπτομερείς συμβουλές σχετικά με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες μιας διαδικασίας που μπορείτε να ακολουθήσετε καθώς  και τα πιθανά οικονομικά σας οφέλη.

Στόχος μας είναι να σας δώσουμε μια γενική εικόνα των δικαιωμάτων σας σχετικά με το σκάνδαλο ρύπων της Porsche μέσω της δωρεάν ανάλυσης των νομικών σας δυνατοτήτων, ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις όποιες συνέπειες του.